Lianne Keuper

Ik ben getrouwd en moeder van 1 puberdochter en twee jong volwassen zonen. Alle drie mijn kinderen zijn (hoog)begaafd en ieder is dat op zijn eigen unieke manier. Naast mijn ervaring als moeder van (hoog)begaafde kinderen werk ik, in mijn eigen praktijk ‘Excelleren in leren’ met kinderen binnen de doelgroep. Uit ervaring weet ik hoe anders het opvoeden van (hoog)begaafde kinderen is. Ik heb geploeterd om er elke dag weer een feestje van te maken, ben op mijn neus gegaan en heb naar harmonie gezocht. Met vallen en opstaan, keuzes gemaakt en weer bijgesteld. Als ik nu aan mijn kinderen vraag ‘Hoe heb ik het gedaan als ouder?’ dan krijg ik als antwoord; ’We hebben alle ruimte gekregen, binnen bepaalde grenzen. We mochten fouten maken en je hebt altijd in ons geloofd. Je kon mopperen en lachte veel.’ Is dat lachen mijn redding geweest? Zelf had ik graag de mogelijkheid gehad mijn ervaringen te delen met andere ouders, te leren van hun verhalen. Vandaar deze oudercursus waarin je jezelf mag zijn, handvatten krijgt en die je gelijk zelf mag ervaren, ruimte voor verhalen en waarin we met humor en goede voornemens de opvoeding van onze kids harmonieuzer kunnen laten verlopen.

Wat Lianne doet:

Lianne is naast leerkracht basisonderwijs, IB-er, SEN-coördinator (internationaal), interim directeur en locatie-directeur basisonderwijs geweest. Ze heeft op Nederlandse scholen gewerkt en op internationale scholen in Azië. Tevens heeft ze een school van basis en voortgezet onderwijs opgezet voor asielzoekers kinderen. 

Lianne is eigenaar van een praktijk voor Onderwijsadvies en begeleiding. En heeft zich bekwaamd in het werken met (hoog)begaafde & uitzonderlijk (hoog)begaafde  kinderen. Ze is specialist in educating the gifted (ECHA), SENG facilitator, kindertalent fluisteraar en Positive discipline educator. Daarnaast is ze zich blijven ontwikkelen op verschillende gebieden en begeleid kinderen uit basis & voortgezet onderwijs die op welke manier dan ook een steuntje in de rug nodig hebben. Naast haar werkzaamheden in haar eigen praktijk is Lianne momenteel werkzaam bij het SWV Doetinchem PO als coördinator meer-& (hoog)begaafdheid. Daarnaast voert ze een nul-meting uit in het Voortgezet Onderwijs voor het SWV Doetinchem VO. Ze verzorgt lezingen, begeleid scholen tijdens individuele trajecten op het gebied van hoogbegaafdheid en is zorgaanbieder bij verschillende gemeenten in de achterhoek.